Enklare att leva i Nacka med t-bana

Alliansen är stolt över att ha kunnat presentera ett fullt ut finansierat paket som möjliggör 78 000 nya bostäder och 170 000 nya påstigningar dagligen i regionen. Samtidigt tar vi ansvar för landstingets och kommunernas ekonomi genom långsiktiga överenskommelser med staten.

Genom denna överenskommelse får Nacka en förlängning av Blå linjen från Kungsträdgården till Nacka och linjen får nya stationer vid Hammarby Sjöstad, Sickla, Järla och Nacka centrum. Detta kommer att göra det enklare att bo, leva och verka i Nacka och underlätta för Nacka att bygga en tät, blandad och attraktiv stad där man värnar grönområden och samtidigt bygger bostäder.

Stockholmsregionen och Nacka växer som aldrig förr och då behövs alla goda krafter för att få rätt kollektivtrafik på rätt plats i rätt tid till rätt pris och det är tydligt att Nacka behöver en kapacitetsstark tunnelbana.

För att uppnå det krävs det att man tar ansvar för en seriös finansiering av tunnelbanan och ansvar för ekonomin. Det gör vi i denna tunnelbaneöverenskommelse och vi visar att en röst på Alliansen är en röst för mer tunnelbana.

Christer G Wennerholm (M), trafiklandstingsråd

Mats Gerdau (M)

kommunstyrelsens ordförande i Nacka