Min lokala hjälte

Ert skräp lockar råttor till vår vackra park i Alby

Äntligen har sommaren kommit med sol och värme. Och nu vill alla sitta ute och njuta av denna underbara årstid. Jag vill också gärna sitta i Albyparken och se min barnbarn leka och hitta vänner i vår fina park.

Tyvärr verkar det inte bli så på grund av er föräldrar som sitter där och äter er picknickmat. Inget ont med det, självklart vill vi alla kunna äta ute och ge barnen glass, godis, chips och annat gott, det smakar så gott ute.

Men varför kastas allt skräp på marken? Ni sitter och spottar ut solrosskal i massor och kastar matrester på marken. Vår vackra park förvandlas till en soptipp.

Ärligt talat, det finns papperskorgar både här och där. Alla står de tillräckligt nära er där ni sitter, men de är nästintill tomma.

Jag har själv sett hur råttor invaderar parken och grillplatserna runtom. Ni verka trivas med att låta era barn leka bland matrester, råttor och diverse skräp. Men det gör inte jag och säkert många andra med mig. Vi berövas vår rätt att kunna njuta av parken som vi också har bidragit till med våra skattepengar.

De största bovarna i sammanhanget är de vuxna och föräldrar som inte visar någon respekt för andra människor. Vågar man påpeka för er att städa efter er får man höra saker som inte lämpar sig för att uttalas i barnens närvaro.

Jag önskar ha en ren lekplats för våra barn i Alby.

Mormor