Ett gott samhälle ska erbjuda trygghet

Isabella Jernbeck, riksdagsledamot för Moderaterna och ordförande i socialnämnden i Danderyd, har skrivit ett flygblad med rubriken:” Vilken regering som leder Sverige spelar roll för jobb och tillväxt!” Så långt har hon rätt!

I flygpladet påstår hon att den moderata skattesänkningspolitiken har lett till en stark ekonomi och ökad trygghet för hushållen och att hon vill fortsätta att sänka skatter och öka valfriheten.

Många människor i vårt land upplever i dag att det moderata skattesänkningstricket inte funkar.

Skattesänkningarna har lett till att arbetslösa, sjuka och gamla inte får det stöd som de behöver. Vi saknar bostäder, fungerande kollektivtrafik, en jämlik skola och sjukvård.

Skatter sänks och för varje år knappas det in på gemensamma resurser. Verksamheterna pressas till ”effektiviseringar” som går ut över kvalitet, arbetsglädje och arbetsmiljö.

Att bli sjuk eller arbetslös är numera vårt eget fel. Isabella Jernbeck vill inte ge ”ökade bidrag till dem som inte arbetar”! Vi menar att det inte är ”bidrag” utan ett försäkringssystem som skapar trygga medborgare och ett bättre samhälle.

De som i dag arbetar och har glädje av skattesänkningarna påverkas av knappheten i den gemensamma sektorn. Även de vill ha en skattefinansierad skola, vård och kollektivtrafik av hög kvalitet och en rimlig sjuk- och arbetslöshetsförsäkring för att slippa sälja huset och bilen om olyckan är framme. Att hantera den ekvationen är en utmaning. En socialdemokratisk regering är beredd!

Vad menar Isabella Jernbeck med att hon vill stärka ”hushållens egen trygghet?” Som social­nämndens ordförande nämner hon inget om vad ett gott samhälle ska erbjuda av trygghet i livets olika faser.

Vi socialdemokrater vill ha ett samhälle med gemenskap, ett samhälle med goda resurser för en välfärd för alla. Vi tror på en gemensam finansiering och Isabella är ute och cyklar när hon påstår att vår politik skulle vara förödande för företag och hushåll och göra många arbetslösa. Tvärtom, Isabella, tvärtom!

Ingar Beckman ­Hirschfeldt ­Arbetarekommunens ­ordförande i Danderyd

Arbetslösa, sjuka och gamla får inte det stöd de behöver, skriver Ingar Beckman Hirschfeldt.arkivbild

Det finns massor med skötsamma unga utan medel till något annat än hyresrätter eller studentbostäder.