ANNONS

”Låt Fagersjöskogen bli naturreservat”

Fagersjöskogen
Hampus Rubaszkin vill att Fagersjöskogen ska bli ett naturreservat.
Det är dags att staden sätter ner foten och påbörjar arbetet med att skydda Fagersjöskogen.
Så tycker insändarskribenten Hampus Rubaszkin från Fagersjöskogens intresseförening.
ANNONS

Stockholm växer så det knakar. För Farsta planeras 8 000 nya bostäder, nära nog en fördubbling från i dag.

Större befolkning ökar trycket på våra grönytor. Det gäller att bygga smart så vi får plats med många nya invånare, samtidigt som vi kan behålla de kvaliteter som vi Farstabor uppskattar. Ett av stadsdelens mest omtyckta och välbesökta grönområden är Fagersjöskogen.

”Det är dags att staden sätter ner foten och påbörjar arbetet med att skydda Fagersjöskogen”

År 2003 pekade länsstyrelsen ut tolv grönområden i staden som extra viktiga att behålla och utveckla. Av dem har elva fått status som naturreservat eller liknande. Det enda området som fortfarande saknar formellt skydd är Fagersjöskogen. Det är dags att staden sätter ner foten och påbörjar arbetet med att skydda Fagersjöskogen.

Men även när det beslutet är fattat gäller det att bygga klokt. Om skogen är hjärtat, behövs gröna artärer ut i omgivningen, så att fåglar och andra djur kan förflytta sig, och hälsa på på runt hus och i trädgårdar i området. En skog som omringas av en mur av hus, fungerar inte särskilt bra. Därför ser vi med oro på det omtalade projektet vid Fagersjövägen/Kontoristvägen där staden, även efter omarbetning, försöker trycka in hus just i ett sådant stråk.

Låt vår lilla fotbollsplan finnas kvar, som i dag används för valborgsfirande och utgångspunkt för skolornas orientering och löprundor. Utveckla i stället platsen för just den typen av aktiviteter så uppmuntras ännu fler att njuta av Fagersjöskogen!

Hampus Rubaszkin, Fagersjöskogens intresseförening

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.