ANNONS

Får inte vi kvinnliga småföretagare finnas?

ANNONS

Nu är valet över – och det jag ställer mig frågande till är hur Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kan sätta upp hinder för oss kvinnliga småföretagare.

Både rut och vinster i vården ska tas bort, man jämför små före­tag som drivs inom vården med stora riskkapitalbolag.

Ingen tänker på de egna investeringar man som kvinna ofta tvingas göra på grund av att vi sällan får tillräckliga banklån för att starta vår verksamhet, plus att det tar tre–fyra år innan verksamheten bär sig.

När kvinnor startar eget – då kommer rödstrumpor och basunerar att det är förnedrande för kvinnor att utföra hushållsnära tjänster. Vem är det egentligen som ser ner på den här yrkes­gruppen?

Vi kvinnor som startar företag i vården gör det ofta för att vi har tröttnat på hur landstinget och kommunen använder oss som slit-och-släng-arbetskraft.

Det är ingen som tar upp att vi genom detta kan ge patienterna en mer kvalitativ vård och avsätta längre tid för dem. Andra för­delar med egenföretagande är att vi inte behöver jobba med tids- och ekonomigränser och att vi kan styra vår egen arbetsdag och vidareutbildning.

Jag tror inte att det finns någon egenföretagare bland dem som skanderar Vänsterpartiets slagord. Vi jobbar inte heller sex timmars arbetsdag!

Vårt eget kön motarbetar jämställdheten. Det finns ett ord för detta: JANTELAGEN.

Egenföretagare i vården

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.