Farlig skolväg till Hagaskolan

Mellan Esplanaden och Skomakarvägen ligger Matrosvägen, som är barnens skolväg till Hagaskolan. Skolan har både låg- och mellanstadie och många barn går där.

I slutet av Matrosvägen är det grindar och återvändsväg. Därefter är det ett onödigt stort vägområde mellan Matrosvägen och Skomakar­vägen.

I detta område släpper en del av sina barn som får springa mellan bilarna, och de kör sedan vidare. Men en del släpper av sina barn, vänder och kör mellan en kö av bilar. Hur ska barnen veta var de ska gå när till och med föräldrar som bor nära skolan nästan blir påkörda?

Föräldrar vågar inte låta sina barn gå ensamma till skolan. Bilarna som stannar utanför skymmer, så att de som kör på Skomakar­vägen inte ser barnen.

De flesta tittar inte in mot Matrosvägen – de tittar i sina mobiler. Och i vintras körde kommun upp stora snövallar mot grindarna, men jag hann göra en gång som jag underhöll. Då syntes inte barnen. Det var med livet som insats. För ett år sedan bad jag att ni skulle komma och titta på eländet. Men inte kom ni!

På något vis måste kommunen göra ett smalt övergångställe ovanför grinden till lärarbostaden.Ni måste göra något innan det händer en olycka. Jag vill inte höra en ambulans här.

G.H