ANNONS

Farväl, skogen i Ersboda

Vacker skog på väg mot avverkning.
Vacker skog på väg mot avverkning.
Salembor reagerar mot att skog vid Ersboda ska avverkas.
"Passa på nu, ta med barnen, för det dröjer cirka 35 år innan den blir lika fin igen." skriver insändarskribenterna "Vi som bryr oss".
ANNONS

”Skogen mellan reservatet i Ersboda och kraftledningsgatan är såld för avverkning. Företaget Stora Enso ska ta ner majoriteten av alla barrträd här inom något år. Att gå mera varsamt fram är inte lönsamt nog, enligt uppgift.

Markägaren, Stockholm vatten och avlopp, motiverar åtgärden med att ”skogen har uppnått en ålder där utvecklingen har avtagit”.

Enligt skogsvårdaren på SVOA har cirka 30 instanser givits möjlighet att yttra sig, däribland Salems kommun, Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen. Helt utan respons! Tjänstemännen på Salems kommun ska även ha fått in en medborgarbegäran om ett samråd i frågan, även detta utan respons.

Så medan tjänstemän och politiker sitter inne och stirrar sig blinda på kommunens budget, återstår för oss medborgare att gå ut i skogen och njuta av skogen som den precis nu är. Passa på nu, ta med barnen, för det dröjer cirka 35 år innan den blir lika fin igen.

Passa på att besöka andra änden av samma strövområde, nordost om Ersboda deponi då även den enligt uppgift står på tur för avverkning.”

Vi som bryr oss