ANNONS

”Det är fattigt utan anslagstavlorna”

affischtavlor anslagstavlor tyresö
"Den stora livligt använda tavlan vid bibliotekets entré i centrum har tagits bort", skriver insändarskribenten.
"Reagera Tyresöbor och föreningar!". Det uppmanar insändarskribenten och skriver att affischtavlor runt om i Tyresö har tagits bort, nu senast den vid bibliotekets entré i Tyresö centrum.
ANNONS

Möjligheterna för Tyresös föreningar att nå ut med information om evenemang, möten med mera blir allt sämre.

För inte så länge sedan fanns 23 affischtavlor runt om i Tyresö där kommunen satt upp föreningarnas affischer. En fantastisk service som sedan stegvis har krympt. Uppsättningsservicen togs bort och antalet affischtavlor minskade i flera omgångar.

Det sägs ibland att man i stället för affischer ska få information på nätet. Det kan möjligen gälla en yngre generation som söker något speciellt, men man får inte den breda överblick som anslags­tavlan ger.

Kommunens månadsblad ”Vad händer i Tyresö” delades ut i alla hushåll. Nu är det i form av en annons 
i Mitt i Tyresö, som lätt 
försvinner i all text-
massa.

I dag har den sista bastionen fallit. Den stora livligt använda tavlan vid bibliotekets entré i centrum har tagits bort. Här kunde man få information om Bio Forellen, om möten ordnade av kommunen, från hembygds-, naturskydds- och fiskevårdsföreningar, liksom från jazzklubben, bildningsförbunden och många, många andra.

Den stora affischtavlan var något av Tyresöföreningarnas skyltfönster

Anslagstavlan gav en bild av Tyresös fantastiska kultur- och föreningsliv. Den nya tavlan en trappa upp är bara för bibliotekets egna arrangemang.

Den stora affischtavlan var något av Tyresöföreningarnas skyltfönster. Dit sökte man sig för att se vad som var på gång. Den bidrog till att göra Tyresö Centrum attraktivt och drog människor.

Att det skyltfönstret nu är borta är en stor brist och försämring. Entrén är nu delvis ombyggd, men fort­farande finns en stor yta där kulturutbudet i Tyresö kunde presenteras.

ANNONS

Ett samarbete mellan kommun och centrumledningen borde kunna lösa det. I dessa tider med problem att få kunder till kommersiella köpcentrum borde det vara särskilt angeläget att locka folk dit.

Reagera Tyresöbor och föreningar!

Peter Inghe

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.