Fel att hantera barn våldsamt

Jag besökte ett bibliotek i söderort för ett tag sedan och blev vittne till hur en pedagog från en förskola på ett våldsamt sätt hanterade två små barn som kanske var 2 år.

Barnen hade tagit sig ut genom entrén varpå en pedagog slet tag i var sin handled och lyfte barnen så att de hängde. Barnen praktiskt taget flög i flera meter hängande med hela sin kroppsvikt i ena armen. Det hela var mycket aggressivt och hårdhänt.

Ibland måste man förflytta barn för att de inte ska vara på ett visst ställe men kan man inte lyfta upp dem då? Ta dem under båda armarna eller runt magen?

Självklart måste man också visa att barnet har gjort fel men det gör man väl med rösten och inte fysiskt, vet inte pedagogerna detta?

Jag har själv barn och har aldrig någonsin betett mig så våldsamt mot mitt barn. Har aldrig heller sett någon annan förälder bete sig så mot sitt barn. Man sliter väl inte ett 2-årigt barn i armen?

Detta hände där det fanns en massa vuxna som såg vad som hände. Man undrar då hur pedagogen beter sig när bara barn ser.

Jag har kontaktat ledningen för förskolan och hoppas de tar tag i detta omedelbart. Men jag undrar också: finns det liknande beteenden på andra förskolor i området? Hur hanteras våra barn egentligen när vi inte är där?

Ghazaleh