Fel att Spårväg city skjuts på framtiden

Jag fattar inte att alla stockholmare bara accepterar detta.

Jag är så trött på att Spårväg city gång på gång försenas på grund av andra projekt som det ”alltid finns pengar till”.

Jag har länge sett fram emot invigningen av Spårväg citys sammankoppling med Lidingöbanan, som skulle ha skett redan 2014. Jag såg verkligen fram emot att slippa mörkret i tunnelbanan. Men projektet har försenats flera gånger. Däremot kände jag lite hopp när förberedande arbeten drog igång.

Och då får jag veta att projektet igen försenats så att sammankopplingen först kan ske 2023. Och så länge projektet ligger så långt fram i tiden är risken övervägande att det försenas ännu mer.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) pratade lättsamt om att ”rucka lite på tidsplanen”. Vadå lite? Det är en senareläggning på flera år ett av Stockholms mest förhalade projekt.

Vad är det för mening med att en spårväg bara nästan går till Centralen och sedan bara går till Djurgården som ju är en återvändsgränd. De borde ha börjat med Ropstengrenen istället.

Det finns få saker som provocerar så mycket som att veta att det kommer att dröja minst åtta år innan jag kan åka på en tillfredställande spårvagnsresa till Ropsten när det hade kunnat gå att genomföra redan förra året. Hur orkar ni andra stockholmare?

Min syster har en gudfar som är mycket god vän till mig som så gärna ville åka spårvagn hela vägen till jobbet innan han går i pension. Men de möjligheterna är helt förbi.

Det gör mig jättearg. Jag har tröttnat på det här och jag hoppas ni andra också gör det.

Nu far jag till Lund och följer ett spårvägsbygge som kantas av entusiasm. Jag tycker inte att stockholmarna ska acceptera detta. Jag tycker dessutom att ni ska bojkotta SL om det blir prishöjningar.

Att senarelägga spårvägsprojekt och samtidigt vilja chockhöja månadskortet för att få råd med Förbifarten, Sveriges kontroversiellaste projekt, säger väl allt om vilken politik som förs?

En som är trött på mörkret i

tunnelbanan

Insändarskribenten är skeptisk till att Spårväg city ständigt skjuts fram. Hen vill se en koppling till Lidingöbanan nu. Och inte om åtta år. Arkivbild: Åsa Liljekvist

Vad är det för mening med en spårväg som bara nästan går till centralen