ANNONS

Finnbodahissen 
måste byggas

De boende på Finnbodaberget har länge krävt en hiss, men beslutet dröjer.
De boende på Finnbodaberget har länge krävt en hiss, men beslutet dröjer.
Nu har det hänt igen! Beslutet om hiss mellan Finnboda Trädgårdar och Finnboda hamn har bordlagts.
ANNONS

På Finnbodaberget finns äldreboenden med en medelålder på drygt 75 år. HSB bygger nu ytterligare drygt 100 lägenheter i fem hus. De är avsedda för personer över 55 år, men man kan räkna med att många som kommer att bosätta sig där kommer att vara betydligt äldre.

För närvarande finns en trätrappa med över 120 trappsteg ner till Finnboda hamn, där Ica ligger och där man kan ta pendelbåten in till stan eller bussen till centrala Nacka.

De boende på ”berget” har länge krävt en hiss. En utredning som kommunen låtit göra säger att en hiss kommer att gå på cirka 20 miljoner. De boende har, enligt uppgift, låtit göra en egen utredning där kostnaden för hissen hamnar på ungefär halva detta belopp. En summa som de politiskt beslutsfattande i kommunen har sagt sig kunna investera.

Ett problem, enligt kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau, är att mark­ägarna, där hissen kan tänkas byggas, är emot detta bygge. Vid kontakter med markägarna har det dock visat sig att markägarna inte alls är så negativa, som kommunens utredning anger.

Det är skamligt att de som i kommunen har möjlighet att fatta beslut vägrar att ­göra det. Det är en stor grupp pensionärer som behöver hissen för att kunna röra sig i kommunen. Skärpning är uppmaningen.

Carl-Magnus Grenninger Socialdemokraterna
på Västra Sicklaön

ANNONS