ANNONS

Fler sommarjobb ger ökad trygghet

ANNONS

Så här i sommartid är vi många som vill vara ute och njuta av det varma vädret. Men då uppstår ofta också en del frågor om hur det ser ut i vår närmiljö. När ska de ta bort klottret i tunneln? Varför lagas inte hålet i vägen? Vet kommunen om att lyktorna i parken inte lyser?

Att människor trivs utomhus är otroligt viktigt för att öka tryggheten.

Trivsel skapar trygghet, det är jag övertygad om. Därför blir människor inte heller trygga där de bor, om de inte trivs i sitt bostadsområde. Jag vill sätta ungdomar i arbete med att fräscha upp sina egna bostadsområden tillsammans med fastighetsskötare.

Precis det gör vi nu i Vårby gård genom det unika samarbete som kallas Tillsammans för Vårby. Där får ungdomar till exempel bygga grillplatser, plantera blommor och laga parkbänkar. I år kommer Tillsammans för Vårby att ha 80 ungdomar i projektet: 70 sommarjobbare och elva gruppledare.

Det finns också i år en ny funktion som projektledarassistenter. Det finns alltså olika typer av sommarjobb med olika nivåer av ansvar. Sommarjobb av den här typen är oftast det första jobb som ungdomar har. Därför diskuterar personalen ofta med ungdomarna om hur arbetslivet fungerar, för att förbereda dem och förbättra deras möjligheter att sedan få jobb.

Att ge fler ungdomar sommarjobb för att fräscha upp sina bostadsområden är väl använda pengar. Vi borde satsa mer på den här typen av insatser. Det ger både ungdomarna arbetslivs­erfarenhet och ökar också tryggheten där vi bor. Ungdomar som vårdar sitt område lär sig att vara rädda om det, det är jag övertygad om.

Christian Ottosson, kommunalråd för Centerpartiet,

ordförande Brottsförebyggande rådet i Huddinge

Jag vill sätta ungdomar i arbete med att fräscha upp sina egna bostadsområden tillsammans med fastighetsskötare.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.