ANNONS

”Varför flytta de sköraste i första hand?”

Eftersom Arbetsmiljöverket dömt ut lokalerna på Björkbackens äldreboende föreslår socialförvaltningen att Björkbacken rivs.
ANNONS

Flytten av de boende ska ske i två etapper. I första hand ska demensavdelningarna Näckrosen och Syrenen med 36 platser avvecklas och flyttas till privata Villa Basilika som väntas vara klart våren 2018. Personalen är uppsagd.

Björkbackens övriga avdelningar flyttas 2020 till ett nytt vård- och omsorgsboende i Tyresö centrum, ännu oklart om det blir i kommunens regi.

Detta ger anledning till ett antal frågor:

Varför väljer man att flytta de sköraste personerna i första hand?

Vi som har våra sjuka anhöriga på Björkbacken har valt detta äldreboende och vi vet att det är kommunens bästa. Detta tack vare personalen som valt att arbeta där.

Kan den nuvarande personalen flytta med till Villa Basilika med de villkor avseende bemanning och lönevillkor de har i dag? Om inte personalen följer med, hur har man tänkt sig att flytten av dementa personer till ett nytt boende med ny personal ska genomföras?

Det kan ta upp till ett halvår innan en dement person är lugn och anpassad till ett nytt boende. Ska alla drogas?

Enligt tjänstemannaförslaget finns det inte utrymme och är inte heller nödvändigt att de 25 korttidsplatserna som behövs finns inom kommunen. Varför anses det inte nödvändigt? Har man frågat de anhöriga?

Om kommunen väljer att inte ha något äldre- och omsorgsboende i egen regi, var finns valfriheten? Många valde en gång det kommunala boendet men tvingas nu till ett privat vare sig de vill eller inte.

ANNONS

För Tyresö Demensförening Myrna Widell


Tidigare insändare på samma ämne:

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.