ANNONS

Följ reglerna eller sluta att bada

ANNONS

Redan som barn lärde jag mig att tvätta mig utan badkläder i duschen innan badhus och bastu­bad för hygienens skull. I dag möts jag av allt fler som duschar med badbyxor och kalsonger på vilka sedan går till simbassängen. Äckligt!

När jag går naken in i bastun som jag alltid gjort känns det väldigt obekvämt att många andra sitter där i badbyxor och en del blänger på en för att man är naken. Vad är det för fel på badhusens personal som inte kan se till att alla i bastun följer reglerna eller kontrollerar att de låter bli att besöka bastun?

Min kultur som bastubadare i Sverige och Finland känner sig kränkt och förpassad. Jag tycker att det är viktigt att fler vågar protestera mot att allt fler använder badkläder i bastun. Det är ohygieniskt, kan vara direkt farligt och skapar kulturkrockar mellan folk. I bastun ska alla vara jämlika!

Eftersom personalen inte håller efter kalsongbadandet får alla andra i sig mer klor och man känner sig som en ”kemist” när man varit på till exempel Vällingbybadet med väldigt mycket klor i vattnet. Det är lättare att säga att de som inte kan, vill eller förstår reglerna slutar bada.

Vinterbadare i Mälaren

ANNONS