Min lokala hjälte

Folkpartiet enda miljöparti i Upplands-Bro?

I maj genomfördes de nationella skräpplockardagarna och som enda politiska parti i Upplands-Bro deltog Folkpartiet. Därför vill vi påstå att vi är det enda partiet som aktivt arbetar för en renare miljö i kommunen.

Ett gäng tappra folkpartister fick ihop nästan 20 säckar med olika sorters skräp. Dessutom hittade vi en hel del annat som också samlades in, till exempel cementrör, dräneringsrör, kablar och bildelar. Med tanke på allt vi hittade längs vårt städområde är det lätt att förstå att mycket förblir kvar i vår miljö trots enskildas städinsatser.

För oss är det viktigt att inte enbart prata om vår miljö utan också bidra till att göra den bättre för alla innevånare. Därför tycker vi att skräpplockardagarna i kommunen var både nödvändiga och inspirerande.

Vi vill passa på att vädja till alla innevånare att vara mer aktsamma om vår unika natur och hellre ta med sig fimpar, burkar, flaskor och återlämna detta på ett miljövänligt sätt. Då kan vi alla vara ännu stoltare över vår fina kommun. Vi har alla ett ansvar och tillsammans kan vi göra skillnad.

Vill du också göra skillnad? Hör gärna av dig till oss med funderingar och idéer. Din åsikt är viktig!

Bengt Lidbäck, Folkpartiet ­Liberalerna i Upplands-Bro