ANNONS

För bygget – emot bristen på styrning

ANNONS

Svar på insändaren ”S röstade för bygget” den 18 februari:

Det märks att det är valår i år! I en insändare kritiserar Centerpartiets kommunalråd Annica Nordgren mig personligen för att vi Socialdemokrater inte har motsatt oss nya bostäder med mera i Täby centrum. Hon förstår inte att vi nu kan ha synpunkter på hur detta projekt har skötts.

Till skillnad mot Centern tycker vi Socialdemokrater – och vi har hela tiden tyckt – att det är bra att centrumet utvecklas och att nya bostäder byggs i kommunens centrala delar. Men samtidigt är vi mycket kritiska till den brist på ledning och styrning samt kostnadskontroll som blivit ett signum för detta stora projekt. Redan hösten 2010 slog vi larm om den miljonrullning som pågick. En kritik som sedan har bekräftats i två fristående revisionsrapporter. En från PwC och en från KPMG.

Och faktum kvarstår. Under Centerpartiets tid vid den politiska makten i Täby kommun har inte bara olagliga upphandlingar genomförts. Kommunens kostnader för Täby centrumprojektet har skenat från 600 miljoner kronor i oktober 2010 till dagens slutkostnadsprognos på 1 100 miljoner. Och notan kommer att hamna hos skattebetalarna!

Conny Fogelström (S) ­Oppositionsråd i Täby ­kommun

ANNONS