ANNONS

M: Mål för förskolan uppnått

Matte
Österåkers mål är att skapa länets bästa skola.
Antalet vuxna i förskolan är uppnått. Det skriver Hampe Klein (M), ordförande i förskole- och grundskolenämnden i Österåker.
”Med tidigare mål uppfyllda siktar vi nu mot nya för att bli länets bästa skolkommun".
ANNONS

Det är märkligt att Ann-Christine Furustrand (S) och Jonas Jonsson (MP) inte lyssnade på interpellationssvaret i fullmäktigedebatten den 27 januari i år. Där framgick det tydligt att målet 5,2 barn per vuxen i förskolan enligt preliminära siffror från SCB har uppnåtts.

Skolnämnden tog fram en handlingsplan i maj 2017 för arbetet med att antalet barn per vuxen i förskolan inte ska vara mer än 5,2 . Målet skulle vara uppnått i december 2019, vilket det blev. Då målet uppfyllts enligt fullmäktigebeslutet från 2011 och handlingsplanen 2017, så är målet inte längre ett formellt resultatmål i budgeten.

Som ett steg i arbetet för länets bästa skola arbetar Alliansen fortsatt för att det uppnådda målet om 5,2 inte ska försämras.

Ann-Christine Furustrand och Jonas Jonsson oroar sig för att andelen barn i förskoleåldern kommer att öka med 300 barn till 2023. Om de tagit del av förskole- och grundskolenämndens plan för utbyggnad av förskolor och grundskolor skulle de veta att ökningen beräknas vara 217 barn fram till 2023 och att det finns en plan för att säkerställa förskoleplatser för alla barn.

Förra året höjdes skolpengen med mer än 4 procent. I år har den ökat till 2,7 procent utan effektiviseringskrav på kärnverksamheten. Det har få kommuner haft möjlighet att göra. Med tidigare mål uppfyllda siktar vi nu mot nya för att bli länets bästa skolkommun.

Hampe Klein (M), ordförande i Österåkers förskole- och grundskolenämnd

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.