ANNONS

”Föräldrar, sätt gränser i bollhavet!”

bollhav lekland
Föräldrar borde ta mer ansvar, menar insändarskribenten.
Skribenten är upprörd över att det råder anarki i Stockholms lekrum.
ANNONS

Jag blir upprörd över hur många föräldrar tycks tro att lekland, bollhav, lekrum med mera är någon sorts barnvakt!

De lämpar av barnen, sätter sig utanför, med dator eller mobil, och skygglappar på och tycks tro att helt främmande, obekanta små barn själva ska klara av kaoset som uppstår i bollhav, tunnlar och rutschkanor!

Barn som styr och ställer, skriker, domderar, förstör och skrämmer. Barn som behöver en förälder som hjälper till och sätter gränser och visar hur man tar hänsyn och lär sig se andra barn i leklands-kaoset!

När jag senast var på McDonalds med mina barnbarn blev jag mörkrädd över flera föräldrars oförmåga att vägleda sina barn som höll på att välta lekrummet och övriga barn.

Jag ska inte behöva agera vakt så att mina barnbarn klarar sig helskinnade. Kanske fler borde reagera och säga ifrån!? Där jag var verkade ingen bry sig. När jag uppmärksammade några föräldrar på skylten: ”Barn vistas här under föräldrars uppsikt” blev de arga!

Stackars alldeles för många barn som saknar närvarande, gränssättande föräldrar och som lämnar över detta till sina barn- Och mig! Ta ert föräldraansvar. Era barn behöver er!

Anarki i lekrummen?