Min lokala hjälte

Föräldrar, håll koll på era mopedåkare

Jag bor på Axvägen väldigt nära den så kallade Grodparken och skatebordrampen.

Visst är det vackert och underbart att sitta på balkongen men tyvärr går det inte. För utanför på gångvägen pågår ett mopedrace med upp till tre personer på varje moped. Dessutom saknar dessa mopeder ljuddämpare. Det spelar ingen roll vilken dag utan detta race är alltid förekommande från cirka klockan 14 till sena kvällen.

Till detta ska tilläggas att väldigt många små barn leker i denna park och risken för att de ska bli påkörda är mycket, mycket stor.

Har pratat med polisen flera gånger, men de verkar inte ha tid. Så jag undrar verkligen om föräldrarna till dessa ungdomar vet om hur de far fram och hur deras så kallade motorfordon låter. Det är ett sådant oväsen att det knappt går att prata med varandra i normal nivå inomhus med balkongdörren stängd.

Jag vet att det är jättekul att köra moped men inte på detta sätt kan jag tycka. Särskilt inte utan hjälmar och att skjutsa två tre kompisar bakpå. Så jag uppmanar er föräldrar med ungdomar som har moped att be att få höra hur de låter när de är igång.

Kellton