Förbättra hundägares hygien

svar på insändare med rubriken: Så kommer högarna att hamna i din säng publicerad den 26 februari. Härligt att höra från dig, Freddan. Vi skulle nog kunna bli goda vänner. Om det inte vore det där med hunden såklart. Som icke-hundägare kanske mina åsikter väger lite tunt, men när det kommer från en livs levande hundägare så slår det riktigt hårt. Det blir samma princip som i kriminella kretsar då det är någon som vågar stå upp mot sina kollegor och säga att ”kan vi inte skärpa oss, det är ju faktiskt inte så coolt att döda människor”. Detta måste ju premieras och basuneras ut. All heder till dig.

När jag lyckats få med en insändare så har jag mest pratat om olägenheten av bajs på skor och inte riktigt vågat ta upp vinklingen att det inte är skor som är problemet utan det är hundägarens och dess familjs personliga hygien.

Jag brukar behöva påminna mina barn att man skall hosta och nysa i armvecket, vilket kräver en viss ansträngning, men jag kämpar på. Det är extra svårt när dom ser vuxna människor gör alla möjliga saker med sin högerhand för att sekunden senare föra över sitt äckel till sin medmänniska. Fast det är en annan insändare.

Jag är i alla fall glad att jag inte behöver lära mina barn att inte smeta bajs i ansiktet, om än så i andra hand. Mer sunt tänkande. Tack.

Joel