ANNONS

”Förbered er för reträtt, politiker”

Nobel Center
Nobel Center liknar en skolåda av gul plåt, tycker Insändarskribenten.
"Förbered en reträtt politiker, nu är ett lämpligt tillfälle. Kedja inte fast er vid en gigantisk gul fyrkantig skampåle för all framtid", skriver insändarskribenten.
ANNONS

I Europa förstår man värdet av sitt historiska sammanhang och arbetar med att restaurera sina värdefulla städer till hur de såg ut innan bomberna föll.

Stadshusmajoriteten vill göra tvärtom, slå ner det historiska för att sätta in en plåtbyggnad i ett av Stockholms absolut vackraste områden. På grund av den fria sikten över Nybroviken kommer Nobelcenter att skämma ett större område än vad någon byggnad i kvartersmiljö kan göra.

Kejsarens nya kläder

Inte går den att sopa under mattan heller, när den väl står där, utan blir ett evigt monument över de ”genier” som satte dit den.

Ja, men ”den är ju ritad av en av världens främsta arkitekter-” … det där förstår inte folk.  Jag förstår inte, men jag minns sagan om Kejsarens nya kläder. I modern tappning handlar den om en skara politiker, som tillber två skokartonger av gul plåt i jätte-format, den lilla ovanpå den stora.

Hittills har Moderaterna- och Socialdemokraterna slagit ifrån sig alla invändningar, som en hund som skakar av sig vatten.

Nu kommer snart domen i mark- och miljödomstolen. Förbered en reträtt politiker, nu är ett lämpligt tillfälle. Kedja inte fast er vid en gigantisk gul fyrkantig skampåle för all framtid!

ANNONS