ANNONS

”Förbjud rastning på kyrkogården – igen”

Hundar är numera tillåtna på Stockholms kyrkogårdar.
Hundar är numera tillåtna på Stockholms kyrkogårdar.
Är det meningen att Skogskyrkogården, världsarv efter arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz, ska förvandlas till allmän hundtoalett/rastgård?
ANNONS

Verkar som att man totalt glömt vad kyrkogården är till för. Den ska präglas av lugn, värdighet, respekt och harmoni både vid begravningar och när man besöker graven för att sörja och minnas och inte minst bearbeta sin förlust.

Vilken respekt visar då vissa hundägare för de döda och sörjande anhöriga när de låter sina hundar springa okontrollerat och uträtta sina behov vid gravarna? Vilken arbetsmiljö för de som jobbar där.

Vem vill riskera att trampa på hundkiss/bajs när man går på kyrkogården?  Och hur tänker man när man lastar sina hundar i bilen och kör till kyrkogården för att rasta dem?

Antagligen har dessa hund­ägare haft turen att ännu inte ha upplevt sitt livs katastrof genom förlusten av en kär person eftersom de respektlöst använder kyrkogården som hundtoalett/rastgård?  Det visar på ett totalt förakt för både avlidna och sörjande.

Förbjud rastning av hundar på kyrkogården igen!

Sörjande

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.