Förbjud tiggeriet och hjälp tiggarna

Svar på insändaren ”Det är inte förbjudet att tigga i Sverige” den 7 april:

I dag konstaterar tidningarna, efter gjorda undersökningar, att mer än 55 procent av svenska folket är emot tiggeri på gatorna. Alltså är vi många som är irriterade på att Rumänska staten inte tar hand om sina medborgare, trots att Rumänien vid inträde i EU gav garantier för detta.

Varför ska deras medborgare behöva lida och förnedra sig med tiggeri i Sverige? Givetvis blir vi irriterade. Inte kan jag inse att det är mitt personliga problem om jag blir arg över detta. Något måste göras och det är enbart våra politiker som kan ge besked om vad vi svenskar tycker om Rumäniens behandling av sina medborgare. Stick inte huvudet i sanden. Hjälp de stackars tiggarna och förbjud dem att tigga på våra gator och torg. Förbjud dem att bygga kojor i våra parker. Det är förnedrande.

EU måste givetvis ställa krav på sina medlemsländer så vi slipper tiggeri. Ingen människa är glad över den uppkomna situationen. Att sluta bry sig om andra människors privatliv i ett sådant fall verkar egoistiskt. I min sinnesvärld ställer man krav och hjälper varann.

Kurt