Förfärande öde för Uddby gård

Förfärade läser vi om att syskonen Magnusson kommer att lämna Uddby Gård på grund av en kraftig arrendehöjning. Det var inte länge sedan vi läste om att arrendet hade höjts förra gången. Hur tänker Tyresö Kommun?

Vi har talat med många Tyresöbor och alla har reagerat på samma sätt, med förfäran.

Hur ska man kunna bemöta alla barn som varje vecka är med sina föräldrar och besöker Uddby Gård? Var har alla djuren tagit vägen?

På våren då lamm och kalvar föds och Martin ställer upp och visar och föreläser om dem. Alla dagisbarn som kommer dit på studiebesök. Det är ovärderligt. Barn som får en nära kontakt med djur och natur får ett naturligt och empatiskt förhållande till dessa, som förmodligen även övergår till empati för människor.

Djuren håller landskapet öppet och hur ska det kunna ske till en rimlig kostnad utan dessa betande djur? Vi är många många som vistas där, vi promenerar, joggar, cyklar, åker skidor eller pulka och vi vill ha en skön paus och fika eller ta en lunch där och njuta av hembakat och hemlagat samt miljön inne eller ute.

Många Tyresöbor har säkert inte råd att åka på semester och då är en utflykt till Uddby eller Alby ett härligt alternativ. Det är proppfullt på bägge kafeerna under helgerna och dessa två kafeer kompletterar varandra så bra.

I bostadsannonserna står ofta att det finns närhet till djur och natur. Det är ju det Tyresö är känt för! Ansvariga politiker gör några besök där vid olika årstider och tänk till!

Fråga Tyresöborna om de kan acceptera en 10-öring mer i höjd kommunalskatt som kan gå till nödvändigt underhåll av Uddby så att vi får behålla gården i dess nuvarande skick.

”Trisamma Tyresö???”