ANNONS

Öppet brev om det förhalade äldreboendet i Djursholm

Hur blir det bygget av äldreboendet i Djursholm?
Hur blir det bygget av äldreboendet i Djursholm?
En Djursholmsbo skriver ett öppet brev till Hanna Bocander (M). Han vädjar att det omdiskuterade äldreboendet, Ginnungagap, ska börja byggas.
ANNONS

Bästa Hanna,

Jag vädjar till Dig att vi med gemensamma ansträngningar ska försöka undvika årslånga rader av överklaganden när det gäller Ginnungagap.

Jag tror att det är möjligt om man lyssnar till de kringboende och till sakägarna. Ingen har egentligen vänt sig mot att det skulle byggas ett äldreboende och ett korttidsboende på Ginnungagap, tvärt om är många positiva till det.

När jag lyssnar på opinionen kring Ginnungagap så går kritiken främst ut på att kommunen vill bygga tre våningar istället för två som tidigare föreslagits.

Dessutom är vi oroliga för att utformningen inte blir sådan att man tar hänsyn till den omkringliggande villabebyggelsen vilken bedöms vara av riksintresse.

Fiskat på internet

För att vara positiva och konstruktiva har vi letat på nätet för att försöka hitta något förslag på hur ett arkitektoniskt bra utformat äldreboende skulle kunna se ut för att vinna acceptans bland alla berörda.

Det är inte någon trevånings funkislåda utan en småbruten form som tar upp stilelement från de omkringliggande villorna och som väl ansluter till villabebyggelsen i övrigt.

Det handlar ju inte om en tillfällig byggnad utan om något som ska vara en prydnad för sin omgivning under lång tid.

ANNONS

Centralt i Djursholm

Dessutom ligger den på en central plats i Djursholms hjärta. Om Ni är intresserade av en dialog så tror jag mycket väl att detta förslag skulle kunna utgöra ett bra diskussionsunderlag.

Jag tror att det ligger i allas intresse att få till en bra lösning som tillfredsställer de flestas uppfattningar.

Då slipper vi överklaganden som bara försämrar den allmänna opinionen och förstärker en uppfattning att politiker inte lyssnar på sina väljare. Dessutom vinner man att kommunen kan sätta igång bygget mycket tidigare än man annars skulle kunna.

Ser med intresse fram emot Ditt positiva svar.

Med vänlig hälsning,

Göran Frenne
Djursholmare i 4:e generation

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.