ANNONS

Förhoppningen att få nya vänner – det är bara och glömma

Ska det vara så svårt att skaffa nya vänner?
Skribentens tidigare vänner har gått bort – men var hittar man nya vänskaper?
"Jag har åkt på kryssning, varit med på pubkvällar, kurser med mera för 60+, med förhoppningen att få nya vänner. Det är bara och glömma", skriver insändarskribenten, som längtar efter fler vänner.
ANNONS

Svar på insändaren ”Ensam utflykt med seniorerna”, den 2 juli.

Jag har upplevt samma sak som du, flera gånger. Jag har åkt på kryssning, varit med på pubkvällar, kurser med mera för 60+, med förhoppningen att få nya vänner. Det är bara och glömma.

De som känner varandra sedan tidigare eller kommer dit två och två umgås inte med ”nytillkomna” och försöker inte heller att prata med dem.

Jag anses vara social, positiv och har humor men vad hjälper det? På grund av att flera av mina tidigare vänner gått bort önskar jag nya vänner. Man kan aldrig få för många vänner. De som redan har vänner/partner att umgås med, tänker inte så långt att de också kan hamna i den situationen att bli ”ensam”.

Jag trodde inte att äldre var så rädda att etablera nya vänskaper att de inte ens kan prata med oss? Många i vår situation kanske ger upp och väljer att inte ens försöka vara med i olika aktiviteter på grund av att de övriga inte bryr sig.

Förslaget ”besviken senior” har att utse en eller flera personer som ”kamratstödjare” är en lösning på problemet. Det är skrämmande att det överhuvudtaget ska behövas? På lång sikt innebär det att vi hamnar i depressioner och kanske inte orkar leva vidare. Tänk på det ni som inte bryr er om de som är ”nya” i olika grupper.

Det kanske skulle vara på sin plats att ni också tar ansvar för våra medmänniskor. En dag kan det vara du som är i samma situation.

Var finns nya vänner?

ANNONS