Förläng tunnelbanans blå linje till Barkarby

Det ska byggas tunnelbana i Stockholm! Inte en dag för tidigt, det borde ha gjorts för länge sedan. Jag har dock en fråga till alla politiker, särskilt till de i Spånga-Tensta och Kista-Rinkeby, men också till alla som bor i Tensta, Hjulsta och Rinkeby. Jag tycker nämligen att det är en självklarhet att blå linjen ska bindas samman med Barkarby. Vad tycker ni?

Vi lever i en mycket segregerad stad och utvecklingen i Tensta, Hjulsta och Rinkeby går mot att bli en isolerad ö mellan alla stora vägar samtidigt som det är en ändhållplats. Om och när Förbifarten är byggd (vilket jag hoppas inte blir av) och utan kommunikation med tunnelbana mot norr, vem kommer att vilja bo här?

Jag tror att det är viktigt socialt att binda ihop blå linjen med Barkarby och att få bort ändhållplatsen och göra det lätt för människorna här att ta sig till Järfälla, till pendeltåget och vidare mot Kista. Samtidigt som människor som inte bor här åtminstone åker förbi och kanske någon gång stannar till.

Blå linjen skulle på detta sätt bli en rundlinje som skulle underlätta för många i norra Stockholm. För mig är detta självklart, jag kan för mitt liv inte förstå att det inte finns med i förslaget.

Eller är det så att man vill hålla oss som bor här borta? Ibland kan man känna av sin paranoia.

Jag vill har svar på detta från våra lokala politiker eftersom jag tycker att dessa självklart borde arbeta för att se till att våra områden inte blir isolerade. Och kanske ska vi starta en kampanj för att få som vi (jag tror att det är många som tycker som jag) vill?

Anna Lindhagen, Tensta

Skribenten tycker att det är märkligt att en förlängning till Barkarby inte finns med i utbyggnadsförslaget.foto: mostphotos.com

Vi lever i en mycket segregerad stad och utvecklingen i Tensta, Hjulsta och Rinkeby går mot att bli en isolerad ö mellan alla stora vägar.