Förortsbornas oro ska tas på allvar

Som boende i förorten vill jag kunna gå ut utan att behöva känna rädsla för att bli rånad,misshandlad eller våldtagen. Enligt Brottsförebyggande rådet har brottsligheten inte ökat vilket vi som bor förorten kan intyga att det har den!

Man ska komma ihåg att anmälda brott som läggs ner inte räknas som brott i statistiken och vips så ser det mycket bättre ut. Vilket inte är någon tröst för de som drabbas.

Själv tycker jag att det är ett stort svek mot de boende ute i förorten att försöka dölja verkligheten med påståendet att brotten inte har ökat istället för att visa hur illa ställt det är. Man kan också se skillnad mellan förort och välbeställda områden hur våld ute i samhället bevakas av media och polismyndighet. Se bara på Lidingö där uppmärksamheten blir stor och man har till och med möte för att ta del av de boendes oro. Vilket jag absolut inte tycker är fel utan jag önskar att myndigheterna istället tar förortsbornas oro på allvar och rent konkret gör allt för att förbättra situationen istället för att låtsas att det inte händer!

Bandhagsbo