Försäljning av Ariel behöver granskas

Vi har via massmedia fått information om moderaternas häpnadsväckande utförsäljningar av gemensam egendom till vrakpriser. Nyligen meddelade moderaterna centralt att dessa utförsäljningar inte varit några lyckade affärer för medborgarna och de därför skulle upphöra.

Samtidigt nås vi av att moderaterna i Haninge sålt fartyget S/Y Ariel för ” vänskapspriset” 50 000 kronor. Fartyget var nyligen renoverat för 800 000 kronor och värderades till 0,5 – 1,5 miljon kronor.

Allt tyder på att det råder en fullständig inkompetens på att hantera denna typ av försäljning i den moderata kommunledningen. För det var väl inte så med tanke på den oerhört korta anbudstiden för denna typ av försäljning att de medvetet ville ha ett lågt försäljningspris. Fartyget köptes 1984 av personalnämnden i Haninge för att bereda arbetslösa ungdomar sysselsättning. Verksamheten har varit oerhört framgångsrik och det är otaliga ungdomar som kunnat gå vidare i livet efter arbetet på Ariel. Moderaterna tycker tydligen annorlunda men det innebär inte att försäljningen av fartyget får ske hur som helst.

Att Haninge kommuns revision granskar denna affär är självklart. Men det ska också bli intressant att se var detta fartyg hamnar i nästa led och till vilket pris. Vi kommunmedborgare kan i vart fall känna oss blåsta av moderaterna.

Staffan Holmberg (S)

Kommunfullmäktiges andre vice ordförande