ANNONS

Förskolan är fantastisk

ANNONS

Svar på insändaren ”Ta er tid när barnen är små” den 9 september:

Jag skulle vilja delge ”Förskolelärare med stort hjärta” lite vardagsfakta. Jag är ensamstående mamma till en liten kille på 3 år. Jobbar som redaktör och marknadschef på en tidning i Stockholm och har den stora förmånen att jag kan ha mitt kontor hemma. Detta gör att jag inte behöver ha min son på förskolan så långa dagar. Detta är inte möjligt för alla och jag tycker att det är ett slag i magen på föräldrar att säga att vi borde ta oss mer tid.

Hur ska man ta sig mer tid om man inte har råd att gå ner i arbetstid eller måste pendla till jobb en timme per dag och kanske som i mitt fall dessutom är ensamstående? Det låter på skribenten som att det var vi föräldrar som bara ville ”lämpa över” barnen på förskolan. Detta är ju absurt. Jag tror att många föräldrar har väldigt dåligt samvete över att de måste ha barnen på förskolan så långa dagar men ibland finns det inget alternativ. Jo, alternativet kan ju vara att ha en arbetslös förälder som går hemma med barnet hela dagarna, mår dåligt och får usel ersättning som i sin tur resulterar i att barnet får mindre utrymme för aktiviteter, kläder, utflykter, resor med mera.

Jag reagerar även på tonen i inlägget som får det att låta som att det vore en bestraffning för barnet att vara på förskolan. Vet inte var hen jobbar men min son går på Pysslingens förskola och det är helt fantastiskt. Jag som förälder hade aldrig kunnat ge mitt barn den stimulans som förskolan gör. Han lär sig i grupp att interagera med både andra barn och vuxna, att visa empati, att utveckla språket, att lösa problem med vägledning, att vara en schysst kompis och att helt enkelt vara en del av en grupp i stället för att bara vara med mig som mamma.

För oss är förskolan en trygg och lärorik plats där jag gärna lämnar mitt barn varje dag. Även om jag hade varit ”mellan två jobb” så hade jag tagit varenda timme jag fick ha honom på förskolan, det är stimulerande och lärorikt! Tack pedagoger, ni är våra vardagshjältar!

Sofie

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.