ANNONS

Fortfarande olösta ­p-problem i Mörby C

Parkeringsförhållandet är nu så dåligt att man hellre åker till andra centrum för att handla, menar insändarskribenten.
Parkeringsförhållandet är nu så dåligt att man hellre åker till andra centrum för att handla, menar insändarskribenten.
ANNONS

Förfallet i parkeringsgaraget i Mörby Centrum blir allt mer besvärande. Inte bara att det är smutsigt, vått och risk att snava på de lossnande golvbanden så kan man dessutom undra hur många parkeringsautomater man skall behöva leta upp för att finna en som fungerar. Förhållandet är nu så dåligt att man hellre åker till andra centrum för att handla.

Till och med under julhandeln fanns det mestadels gott om platser trots att det vid infarten stod att garaget var fullt. Med den informationen var det säkert många som valde att åka till andra ställen för att handla, knappast till gagn för handeln i centrumet.

Parkeringsautomaten vid infarten orsakar köbildning såväl när den fungerar som när den inte fungerar. Under de senaste veckorna har den inte fungerat. Många har tider att passa och hinner inte springa mellan automaterna för att utröna vilken automat som fungerar. Det finns också bilister som har svårt att gå långt. P-vakterna däremot är nitiska. Hur många har inte missat den lilla hoprullade remsan som i dag utgör kontrollavgiften och därefter också drabbats av påminnelseavgift. I fall centrumledningen tror att de kan öka sina inkomster genom kontrollavgifter och påminnelseavgifter så drabbas i alla fall butiksägarna, som mister kunder som i stället väljer andra ställen att handla på i fortsättningen.

Andra centrum i närheten har sedan länge infört det administrativt mycket enkla och billiga systemet med P-skiva. Med ett sådant system skulle man slippa kön vid infarten och bilisterna skulle slippa springa runt och leta efter en fungerande P-automat.

I fall centrumledningen inte ens kan komma till rätta med att lösa p-problemen i garaget kan man undra huruvida den ska kunna hantera den omfattande utbyggnad man planerar av såväl garage som centrumanläggning. Mitt förslag är att låta någon annan exploatör få bygga ett konkurrerande köpcentrum på OK-tomten. Konkurrens löser ju alla problem!