ANNONS

”Förvånande att Tyresö klättrar”

Arkivbild.
Arkivbild.
Insändarskribenten är förvånad över att Tyresö klättrar på listan över de bästa kommunerna att bo i.
ANNONS

Tyresö klättrar på listan över den bästa kommunen att bo i. Detta trots (knappast tack vare) den politiska ledningens beslut gällande kommunens infrastruktur.

Trots att Tyresövägen från golfbanan ända ut till kyrkan är helt igenproppad i rusningstid fortsätter byggandet av bostäder längs denna sträcka. Det är en skandal att inte vägen har breddats innan man ens funderar på att bygga dessa bostäder. Den kommande byggnationen vid Apelgränd samt det planerade projektet vid Maria Sofias väg är två exempel på att det verkar finnas en total avsaknad på konsekvensförståelse.

Saken blir heller inte bättre av att man planerar för/bygger höghus mitt i låghusområden. Beskrivningar från kommunens tjänstemän som: ”Att husen ska harmonisera med omgivande bebyggelse” stärker en i misstanken om att infrastrukturen inte är beslutsfattarnas starkaste gren.

Det värsta exemplet är väl ändå byggnationen vid strandrondellen? Det är helt obegripligt hur kommunen­ kunde ge markanvisning till denna byggnation. Detta närmast absurda projekt placerat i ett villaområde och i folkmun kallat för Ålandsbåten (som ändå är en av de snällare beskrivningar som används).

Till det trafikkaos som råder har också SL genomfört försämrad turtäthet för direktbussarna in till staden. Kommunalrådet menar att det är en fråga som landstinget rår över varför han inget kan göra åt situationen förutom att protestera.

Kanske är det dags att tillsätta en ny ordförande i kommunstyrelsen som har lite ”mer muskler” och har bättre förståelse för situationen i strandområdet.

Det är fler än undertecknad som på allvar överväger om det går att bo kvar i området/kommunen. Av de förutsättningar som en gång i tiden låg till grund för vårt val att bosätta oss i området finns inte mycket kvar.

En mycket missnöjd skattebetalare!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.