ANNONS

Hur fräcka får 
p-bolagen vara?

Parkeringsavgiften för boendenparkering i Stockholm höjs parkering p-böter parkeringsböter
Insändarskribenten är kritisk till parkeringssituationen i Stockholm.
Rennovy tycker att parkeringssituationen i Stockholm är absurd och undrar hur många som blir betalningsskyldiga av på grund av simpla misstag.
ANNONS

Parkeringsbolagen verkar numera tillämpa någon slags förmyndarsystem. De verkar ha rätt att ta ut avgifter av folk hur som helst, även när någon bara gör ett inknappningsfel.

Undrar om fler än vi drabbas av parkeringsbolagens rutiner och blivit betalningsskyldiga utan att ens ha haft sin bil parkerad på någon av deras parkeringsplatser under den tid som avgift tas ut?

Vi parkerade vår bil i ett parkeringshus nära vår bostad och hade den stående där i lite drygt en halvtimme en kväll i förra veckan. Två timmars parkering är gratis så vår parkering skulle ha varit kostnadsfri.

Vi hade varit och handlat på ett annat ställe och jag har smärtor i en fot och hade den dagen svårt att gå. Därför tog vi bilen till Kista centrum.

Trots att parkeringen skulle vara gratis fick vi en parkeringsavgift på 911 kronor ett par dagar senare. Bilen stod dock i vårt eget garage under den tid som boten gällde.

Både min make och jag är pensionärer och har inga höga inkomster. När vi skulle åka från Kista och var lite stressade råkade jag knappa in en bokstav fel i ett meddelande om att parkeringen skulle avslutas. Jag råkade skriva ABSLUTA istället för AVSLUTA.

Detta ledde till att vi fick påminnelser om att vi måste avsluta parkeringen för bilen ABSLUTA, som inte existerar.

Ringde bolaget flera gånger och fick inget besked om att jag kunde avsluta på vanligt sätt. Efter ett par dagar drog jag den slutsatsen själv och fick efter att ha genomfört manövern ett meddelande att vi ska betala 911 kronor i avgift.

Det är lätt att i bilregistret kontrollera om det finns någon bil som är registrerad som ABSLUTA, vilket det ­givetvis inte gör.

ANNONS

Den senaste tjänstemannen på Sms-park som vi pratade med verkade själv ha en vilja att lösa situationen men han gav oss inga förhoppningar om att parkeringens ägare skulle lösa den.

Detta är en absurd situation.

Rennovy

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.