Fritt strövande katter kan också ha ägare

Det kan ses som ett problem med katter som strövar omkring fritt och många tror att katterna inte har en ägare för att de inte är öronmärkta. Det finns katter som bär chip och de syns inte då de sitter i huden oftast i nackpartiet.

Katter kan vara öronmärkta och chippade eller endera. Hittar du en katt, kan den alltså trots att den inte är öronmärkt vara chipmärkt. Lämna in den till en veterinär, katthem eller polisen för att ta reda på om den bär chip och läsa av vem som äger katten.

Många ägare chippar sina katter men glömmer bort att registrera katten hos Svenska kennelklubben eller Sverak. Gör inte kattägaren det så går det inte att få tag i kattens ägare oavsett om den är chippad eller inte.

Det finns många sidor på nätet där ägare efterlyser sina underbara vänner. Vi har själv en katt som familjen saknar otroligt mycket. Han är 1 år, samma färg som en blue russian men den är grå på ett speciellt sätt, med liksom ränder på sidorna och i svansen som mest syns i gott ljus.

Trassel är kastrerad och försvann från Kälvesta-Vinsta-Vällingby på valborg. Hjälp oss att hitta honom, hittelön utlovas!

Anette