Full infartsparkering ökar familjestressen

Jag är beroende av bil för att kunna lämna mina barn på skola samt förskola som ligger cirka två kilometer från mitt hus utan lämplig bussförbindelse. Jag börjar klockan 9.00 på morgonen och egentligen borde jag kunna lämna min tre åring 8.00 och mitt skolbarn vid skolstart 8.10 för att sedan köra till infartsparkeringen vid Hortus och hinna till jobbet. Men så ser inte vardagen ut.

För att belysa detta tar jag gärna och återberättar min morgon i dag tisdagen den 10 februari 2015:

Jag åker hemifrån 7.10 för att lämna mitt yngsta barn på dagis som öppnar 7.20. Som första barnet så kommer vi samtidigt som förskoleläraren öppnar, och som vanligt är vi först för att få vår vardag med infartsparkering att fungera.

Efter det åker jag raka vägen till Vasaskolan där det större barnet lämnas på fritids 7.25.

Stress, stress, stress. Jag kommer med andan i halsen till parkeringen 7.30 för att konstatera att jag, precis som många andra, kommit försent för att få en parkeringsplats, som är kaotisk och fylld av arga bilister.

Jag kör vidare till Lidl för att se om jag kan parkera vid Stocksund. Fullt. Inte möjligt. Tänker att jag får betala för parkeringen i dag och kör tillbaka till Mörby centrum, Qpark, där de första tre timmarna kostar tolv kronor per timme, sedan 40 kronor per timme. Jag ska vara borta i närmare tio timmar och inser att parkeringskostnaden blir över 300 kronor.

Jag kör vidare och försöker parkera vid Kevingeskolan. Där kostar parkering drygt 100 kronor per dag. Enda problemet är att det också är fullt.

Jag åker tillbaka till huset för att parkera bilen, tar bussen till Mörby centrum och 9.20 är jag framme vid tunnelbanestationen.

Som boende i Danderyd kräver jag att ansvariga politiker gör något åt den rådande bristen på platser vid infartsparkeringen för att vi ska kunna få vår vardag att fungera för alla familjemedlemmar.

Först och främst anser jag att det är barnen som drabbas av stressade föräldrar där stressen består i logistikproblem på grund av parkeringsbrist vid infartsparkering

Ariane

Insändarskribenten kräver att ansvariga politiker i Danderyd gör något åt den rådande bristen på platser vid infartsparkeringen vid Hortus.

Foto: anders gustafsson

Först och främst anser jag att det är barnen som drabbas av stressade föräldrar, där stressen består i logistikproblem.