Min lokala hjälte

Gatorna i Solna är ­ständigt uppgrävda

En inofficiell sanning bland Solnas invånare är att vill man veta vilken gata som blir den nästa att grävas upp, är det bara att leta ­efter den som är senast asfalterad. Nyligen påbörjades det fjärde grävarbetet på sex månader på Ankdammsgatan i anslutning mot den nya felkonstruerade stora korsningen som har ersatt Ankdammsrondellen. Två av dessa fyra gånger är det nyanlagd asfalt som grävs upp.

Jag har upprepade gånger mejlat både tjänstemän och politiker i Solna stad om detta för att ställa frågan om varför det inte görs försök att samordna grävarbetet, och lägga ner tele- och fiberkablar samtidigt som avlopp och fjärrvärme, men Solna stad svarar aldrig på mejl. Varken politiker eller tjänstemän.

Kan det vara som så att om en avdelning börjar gräva någonstans blir någon annan stressad och måste göra sitt avtryck, pengarna kanske brinner inne enligt gammal svensk kommunalpolitik?

Hoppas nu bara att Solna stad inte börjar gräva upp tvärbanan för det har blivit någon felprojektering, så det byggeländet förlängs ännu mer. Då kommer alla byggsopor som är dumpade i Solna Business Park att ta astronomiska proportioner, samt Solnas landmärke, bilköerna, växa sig ännu längre.

Virebergsbo

Så fort en gata asfalterats grävs den upp igen, anser signaturen Virebergsbo. Bilden är från bygget vid Ankdammsgatan.arkivbild

Hoppas nu bara att Solna stad inte börjar gräva upp tvärbanan för det har blivit någon felprojektering, så det byggeländet förlängs ännu mer.