ANNONS

Ge barnen en trygg väg över Boovägen

ANNONS

Valresultatet är klart och även Nacka kommun har fått en förändrad sammansättning i kommunfullmäktige. Alliansen kanske frågar sig varför det blev så. Som en vanlig medborgare i kommunen dyker många tankar upp.

En tanke är att Alliansen kanske borde lära sig av andra partier – lyssna på befolkningen i större utsträckning. En politiker kan aldrig ha tid att sätta sig in i alla detaljer i alla frågor. Det är omöjligt. Lyssna då på dem som har mera kunskap.

Trafiksituationen vid våra skolor är en sådan fråga. Om jag som närboende går förbi skolan varje morgon under både höst- och vårterminen bör jag se mer än en politiker som gör stickprov. Boovägen i Södra Boo har i dag tre busslinjer och dessa har fått flera avgångar. Alltså ökar trafiken markant. Fler boende ger också fler bilar. Längs Boovägen cyklar och går barnen till Boo Gårds skola och till Boovallen.

Att sedan kommunen planerar för en återvinningscentral vid Boovägen som genererar ännu mer trafik känns oansvarigt.

I Saltsjöbaden ligger Österviks återvinningscentral ej nära barnens skolväg. Den ligger i närheten av kraftledning och transformatorstation. Det är en mera lämplig plats än läget för den planerade återvinningscentralen i Boo. Låt barnen som går till Boo Gårds skola eller Boovallen också få en säker skolväg när de ska korsa eller gå längs Boovägen.

Farmor Birgitta Persson

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.