Ge nyanlända jobb som skräpplockare

Jag bor i Nacka kommun, närmare bestämt i Sickla. Det slog mig härom dagen när jag var ute och gick hur skräpigt och risigt det är i vår kommun.

Vi ska vara rädda om vår stadsdel och inte låta den gro igen. Vi har ett populärt shoppingcentrum, så varför inte göra vår omgivning mer attraktiv?

Människor, djur och natur skulle då må bättre med en ”ansiktslyftning” och det skulle glädja oss alla när vi är ute i vår omgivning Det råder arbetsbrist i vårt land och vi har många nyinflyttade från när och fjärran.

Ge dessa en ansvarsfull uppgift. Många som kommer hit kan inte språket men är säkert både starka och arbetsvilliga att hjälpa till och snygga upp. Inte bara för sig själva utan för alla i samma kommun. Ge dem ett område som ska plockas, krattas, rensas med mera och efter utfört arbete och inspektion får de en summa pengar för väl utfört arbete. Jamen facket då !

Om jag går till mig själv, jag kommer hit, kan inte språket och saknar en inkomst – då skulle jag bli mycket glad åt att få hjälpa till. Det pratas hela tiden om brist på sysselsättning. Detta vore väl något riktigt bra att kunna ge?

Att få höra ”bra gjort” lyfter en som människa och man får en samhörighet. Ge gärna synpunkter på denna insändare.

Var rädd om vårt Sickla