Glömmer du spola också?

Vet du om att det är olagligt och att du kan få böta om du inte plockar upp din hunds bajs? Eller tillhör du dem som inte heller spolar efter dig själv på toaletten?

Se dig omkring. Här i Bro, mitt på gångvägarna, vid skolorna och dagisen blir det värre och värre för varje dag. Ta nu ansvar för din vän och erkänn att du hittills varit för oansvarig och att du nu vill ändra på det och visa att du är värd att ha hund. Själv skäms jag över att vara hundägare, trots att jag alltid plockar upp.

Har du tänkt på att våra hem blir smitthärdar, eftersom vi, våra hundar och barn får med oss bajset in utan att det syns. Sedan sprids det till våra mattor, möbler och sängar. Äckligt och ohygieniskt.

Att glömma ta med sig påsen är ingen ursäkt, det är bara att ha den i fickan eller knyta fast den vid kopplet innan du går ut.

Påsen och hunden hör ihop för en ansvarsfull hundägare.

Från och med 10 juli 2011 riskerar den som skräpar ner på gator och torg böter. Då infördes nämligen nedskräpningsförseelsen som en ny straffbestämmelse. Att du minst får böter som straff om du till exempel kör för fort eller stjäl vet väl de flesta. Men visste du att även den som låter bli att plocka upp hundbajs eller skräpar ner på offentlig plats kan få böter?

Ansvarsfull Matte