ANNONS

Gör Råsunda stadion till ett Central Park

ANNONS

Central Park mitti Solna. Mammor och pappor, morföräldrar och farföräldrar. kamrater och inneboende och alla andra som älskar närhet till naturen samlas där.

Lyssna, läs och begrunda. Tänk på det gröngräs som har vuxit på Gamla Råsunda Stadion och på alla matcher som har utkämpats. Gamla Råsunda Stadion borde inte få bli ett kontors-, bostads-, galleria-, eller parkeringsprojekt

Jag tänkte såhär! Hur många Solnabor och Sundbybergsbor önskar att vi gör en fantastisk park av hela ytan där en gång stadion stod? Inte bara för åminnelsen av fornstora dagar, utan också för att det har blivit så ljust i kvateren runtomkring så att solen når ner till den minsta lilla sak.

Kanske kan man skapa ett litet vattenfall eller bygga ett fik … det finns mycket att hitta på. Nu kommer de folkvalda (oavsett partitillhörighet) att påannonsera att vi som bor i Solna redan har grönområden så att det räcker. Tycker jag inte. Syret i luften måste flöda genom våra lungor och det får vi genom närhet till grönområden.

Viktigt: Om vi anser att den stora ytan som blev kvar efter rivningen av Råsunda Stadion ska bli en Central Park i Solna så behövs det minst 50 000 namnunderskrifter för att kunna bryta det kontrakt som redan troligtvis skrivits med byggnadsföretag.

Hur många människor skulle önska och vilja besluta om ett gröngräsområde i Solna där det gamla Råsunda Stadion en gång låg? Hör gärna av er till mig så få jag se om det är någon idé att jobba för saken. Högaktningsfullt

Glenn Sjöberg

Solnabo sedan 33år

Rivning av Råsunda stadion, i augusti 2013.

ANNONS

arkivfoto: Åsa Sommarström

Hur många Solnabor och Sundbybergsbor önskar att vi gör en fantastisk park av hela ytan där en gång stadion stod?

ANNONS