ANNONS

”Vad ska man göra som resenär?!”

Busshållplats
Vad ska hända med nattbussen?
Viksjö verkar ha varit landstingets diskrimineringsobjekt nummer 1, skriver insändarskribenten.
ANNONS

Bra att även ni i Veddestas Företagsförening reagerar på den försämrade busstrafiken.

Vi bussresenärer har fört en ”Sisyfos”-kamp mot landstingsplanerade försämringar på SL-turer i flera års tid nu, men förgäves. Varje år har ett nytt batteri annonserats för att ytterligare snäva in linjerna.

Allt går ut på att effektivisera för SL:s – inte resenärernas – bästa. Viksjö verkar ha varit landstingets diskrimineringsobjekt nummer 1, de senaste åren.

Oklart varför.

De nya områdena kommer att prioriteras före de äldre, där behoven verkligen inte har minskat, snarare tvärtom med stora skolor och dagis vid de aktuella linjerna. Det räcker att studera trafiken vid Fjällenskolan/dagis vid 7-tiden på morgonen: Biltrafiken är så tät att man nästan inte kommer över vägen!

Nu har landstinget planerat att även ta bort nattbussen för Viksjöborna. Man får åka till Jakobsberg mitt i natten och i värsta fall gå hem, för vilka bussar går till Viksjö den tiden på natten?

Konsekvenserna är förödande för människor – och företag – i deras vardag! Men det struntar landstinget i. Det drabbar inte dem. Vad ska man göra som resenär?!

Strejka … ?

Uppgiven

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.