Min lokala hjälte

Graffiti utövas av kreativa ungdomar

svar på ”Bekämpa klottret” den 4 juni:

Läste insändaren som öste ilska över graffiti. Jag måste få ur mig lite saker angående frågan om ämnet graffiti/klotter. Det är så att konst ligger i betraktarens ögon. Dagens ungdomar är kreativa och många människor i dagens samhälle har något att säga, varav vissa gör det med lite färg.

Självklart uppskattar de flesta inte ”tags”. Men för mig är en ”tag” konst på hög nivå, jag kan studera handstilar och fyndiga kombinationer i en tag. Det kommer aldrig gå att stoppa denna kultur.

Och angående graffiti; det finns många bevis på att lagliga väggar hjälper. Norrköping är ett exempel där man låtit folk måla hur mycket det vill i hela hamnen, där inga ”vanliga” människor rör sig och behöver störa sig på det. Folk från hela Norden åker dit. Jag åker två gånger i månaden till Norrköping och målar, eftersom man inte får måla lagligt i Stockholm.

Jag har två barn och ett bra jobb, att ta in droger i denna debatt är ett misstag, då kan man lika gärna börja fundera över vilka skådespelare och fotbollsstjärnor som brukar droger.

De flesta som ägnar sig åt denna streetkultur är vanliga schyssta människor som kör sin grej. Människor är rädda för det man inte vet något om. Jag tror det är bra om folk får upp ögonen för graffiti, för det är något som växer och aldrig kommer att försvinna, hur mycket man än ogillar det.

Så till slut: mer lagliga väggar och en trevlig sommar till er alla.

Katten