Här silar man mygg och sväljer kameler

Kommentar till artikeln ”Åsas muminhus’ kan stå henne dyrt” den 17 september:

Jag läste om Duvbovillan som ­målats om i en koboltblå färg, vilket kommunens bygglovshand­läggare reagerat på. Tydligen bryter färgen mot ”husets historia”. Vilket trams, bilderna visar ett välskött hus i en pigg färg, om än ny till kulören.

Jag trodde inte kommunen hade så djupa intressen i att bevara gamla ting. Var höll denna diskussion hus när Folkets hus såldes till ettbolag som gjorde om till kontor? Vid filminspelningen av filmen ”1939” häpnade scenografen över en så pass bevarad miljö som det var i Folkets hus. Där skulle kommunens bygglovshandläggare kunnat göra skillnad på riktigt.

Det är närmast befängt att jaga en villaägare som håller efter sitt hus som i detta fall. Att sedan försvara denna subjektiva bedömning med att ansvariga arkitekter har fem års utbildning för detta, känns krystat. Undrar om det är samma arkitekter som ritat den nya Vittraskolan vid motions­området? Då borde de ha fortsatt sin utbildning ett par år till. Det blev en spygrön kloss med knallgula utskjutande ramar runt fönstren. Det skulle funka på Lego­land, i bästa fall.

Låt villaägare hålla efter sina hus efter eget huvud, så länge det inte stör, kränker eller förolämpar förbipasserande och grannar.

Fredrik Bergström

Åsa Lövberg i Duvbo ska böta för sitt färgval. ”Vilket trams” tycker insändarskribenten.Arkivfoto: Kenny Bengtsson

Låt villaägare hålla efter sina hus efter eget huvud.