ANNONS

Nu har vi vågat tänka om

Öppna förskolan i Tyresö
Väsbyalliansen flyttar Öppna förskolans verksamhet från utbildningsnämnden till socialnämnden.
Väsbyalliansen flyttar Öppna förskolans verksamhet från utbildningsnämnden till socialnämnden.
ANNONS

Väsbyalliansen vill utveckla Väsby i dialog med Väsbyborna. Därför flyttar vi nu Öppna förskolan från utbildningsnämnden till socialnämnden och tillför ytterligare en miljon kronor till verksamheten. Pengarna är öronmärkta för stärkt föräldrastöd, en viktig verksamhet hos Öppna förskolan som också lyfts i dialogen.

Vi är inte rädda för att omvärdera våra beslut utan vill alltid göra det som är bäst för Väsby och Väsbyborna.

Verksamheten återgår inte i sin tidigare form, utan vidareutvecklas, med en större satsning än tidigare. I den nya budgeten flyttas den miljon som tidigare tilldelats Öppna förskolan under utbildningsnämnden över till socialnämnden, och samtidigt tillför vi ytterligare en miljon kronor. Verksamheten får nu 2 miljoner kronor, vilket är 300 000 kronor mer än den hade före neddragningen vid årsskiftet.

Barn och deras föräldrar står oss varmt om hjärtat. Att stärka föräldrastödet är ett sätt att underlätta människors vardag. Med denna budgetförstärkning kan Öppna förskolans format fördjupas och utvecklas i samverkan med föräldrarna, och familjerna får ökad möjlighet till stöd när behov finns.

Väsbyalliansen vill utveckla Väsby i dialog med Väsbyborna. Med detta besked hoppas vi att det är tydligt att vi gärna lyssnar, tar in synpunkter och är beredda att omvärdera beslut för förbättringar.

Väsbyalliansen