ANNONS

Hellre förtäta än att bygga i grönområden

ANNONS

Svar på ”Nej till förtätning av fullbyggda Alphyddan” den 19 augusti.

Signaturen Ramon Fridén kritiserar planerna på förtätning i Alphyddan. Fridén menar att planerna på att förtäta Alphyddan är påbud från ”högsta ort”, snarare än en lokal ambition.

Stockholmsregionen växer med 40 000 invånare årligen, vilket motsvarar ungefär två SL-bussar om dagen. Med en sådan tillväxt är det väldigt angeläget att bygga fler bostäder, inte minst med tanke på bostadsbristen.

För att kunna bevara Nackas grönområden är förtätning nödvändigt. Det säger sig självt att antingen bygger man på hittills obebyggd mark, eller så bygger man tätare. I takt med att Stockholmsregionen växer kommer detta att bli vanligare, inte bara i Nacka. Alternativen till att förtäta är att börja bebygga tryggade grönområden eller att inte bygga alls. Inget av de alternativen är långsiktigt hållbart.

Slutligen är det en överdrift att hävda att bostadskvarteren kring Alphyddan ”raseras”, som Fridén skriver. Det här handlar inte om att rasera något, utan om att bygga nya lägenheter så att fler får någonstans att bo. Att bygga för framtiden och att samtidigt bevara våra grönområden är motsatsen till att rasera.

Filip Wiljander, kommunfullmäktigekandidat (M) och ersättare i miljö- och stadsbyggnadsnämnden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.