ANNONS

V: Ge de hemlösa en värdig sovplats

"Vi vill inte ha ett kallare Sundbyberg" skriver Vänsterpartiet i Sundbyberg.
"Vi vill inte ha ett kallare Sundbyberg" skriver Vänsterpartiet i Sundbyberg.
Vänsterpartiet reagerar på de senaste veckornas nyheter om gångtunneln vid Sundbybergs torg.
"Vår uppgift är att hitta lösningar som går till botten med utsatthet och hemlöshet samt bygger strukturer där ingen lämnas åt sitt öde. Det är så vi skapar ett solidariskt Sundbyberg!" skriver skribenterna.
ANNONS

Tunneln mellan Sundbybergs torg och Järnvägsgatan har blivit en symbol för en omänsklig politik som förts under en längre tid.

Det är lätt att föra aggressiv politik mot hemlösa – en av samhällets svagaste och mest sårbara grupper.

Moderaternas förslag är att installera övervakningskameror. Styret i Sundbyberg (S, C och L) vill installera grindar. En förödande tävling mellan inskränkning av integritet eller inskränkning av rörlighet.

Och frågorna kvarstår. Vart ska dessa utsatta människor sova? Kan vi verkligen inte skapa en värdig sovplats för hemlösa?

Civilsamhället har gång på gång visat solidaritet med utsatta människor. Men civilsamhället klarar sig inte alltid ensamt. Samarbetet med kommuner och andra aktörer behöver stärkas. Tillsammans kan vi vända på utvecklingen, från aggressiv till solidarisk politik. Vi som har hjärtat till vänster vill ha strukturella lösningar som kommer till rätta med de verkliga problemen – hemlöshet och fattigdom.

Denna problematik är inte ny, och som vänsterpartister vill vi inte ha ett kallare Sundbyberg, utan vi vill se bortom de populistiska lösningarna som spär på utsatthet och utanförskap.

Vår uppgift är att hitta lösningar som går till botten med utsatthet och hemlöshet samt bygger strukturer där ingen lämnas åt sitt öde. Det är så vi skapar ett solidariskt Sundbyberg!

Tobias Tengström, ordförande (V)

Moisés Ubeira, gruppledare (V)

ANNONS

Vida Basti, vice gruppledare (V)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.