ANNONS

Hen handlar om respekt

ANNONS

Svar på insändaren ”Ordet hen är bara en ny stämpel” den 16 september:

Detta samhälle är extremt uppdelat efter en myt som kallas könsbinären. Denna myt innebär att det endast finns två kön: ”man” och ”kvinna”, och att dessa bestäms av ens genitalier.

Det finns människor som inte har en definierad vagina eller penis, de genitalier som folk tror bestämmer ens kön. Dessa personer har vad som kallas intersexualism och det borde ha tagits upp i din biologibok. Dessutom har genitalier absolut ingenting med kön att göra överhuvudtaget. Att genitalier är lika med kön är en myt.

Självklart finns det betydligt fler kön än kvinna och man, massvis av andra kön existerar, personer som står utanför könsbinären, de som identifierar sig bortom den, använder ofta termen ickebinära för att identifiera sig själva.

Det finns något som kallas pronomen, några exempel på pronomen är hon, hen, han. Dessa ord används för att referera till folk i tredje person såsom ”han där borta”, ”jo min syster hon”, ”hen kommer snart”. De flesta brukar inte tänka på pronomen, förrän det känns som knivhugg när det blir fel.

Men att inte bry sig om folks pronomen, att kalla det för ”fjantigt” och ”värdelöst” är att säga att alla dessa människor inte är värda att bli respekterade, vilket är mobbning.

@kawaiiesthlm

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.