ANNONS

Höghusen kommer att ta vår utsikt

ANNONS

Engelbrektshöjden noterar med stor sorg att det ska byggas inte bara ett flerbostadshus utan TRE på ett väldigt litet område i Hammaren, Jakobsberg. Jag bor på gården bredvid och kan bara krasst konstatera att det förmodligen inte gör någon nytta alls att försöka påtala vissa uppenbara detaljer – men i motsats till mina grannar måste jag säga detta högt: Varför bygger man höghus där området i övrigt består av äldre låghus? Ej inräknat höghusen på Söderhöjden som alla redan tycker är en sorglig syn.

Varför bygga åtta våningar och förstöra utseendet på ett gammalt område med många hus kvar i originalutförande från 1950-talets början? Åtta våningar av något som ser mer ut som en grå bunker från miljonprogrammens era än ett modernt hus i en kommun som berömmer sig självt för att vara just modern och framtida? Två av de nya husen kommer att vara fem våningar. Tillräckligt för att torna upp sig över de andra låghusen.

Utöver det faktum att nästan samtliga hus runt detta får sin utsikt kraftigt försämrad, så får också många direkt mindre solljus. Fattar faktiskt inte att detta kunde gå igenom.

Hur blir det med bulleraspekten för de kringboende? Vi som bor i gamla hus med gamla fönster kommer att få ett helvete i flera år med byggoljud från tidig morgon till sen kväll. När det byggdes nytt på Söderhöjden hördes det ända hit – på helgerna också. Detaljplanen måste göras om. Nu!

Boende snart i skuggan av Engelbrektshöjden

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.