ANNONS

Höjd skatt i Haninge ger pengar till välfärd

ANNONS

Att återgå till skattesatsen som var 2010 skulle kosta Haningeborna 67 kronor i månaden och ge kommunen 50 miljoner att satsa på välfärden.

På en likvärdig skola, där elevens behov styr. På en utvecklad social omsorg som ger plats för alla att finnas i kommunen, oavsett förmåga och behov.

Med 1 procent i överskottsmål i stället för 2,5 ger vi kommunen 50 miljoner att satsa på välfärden.

På ett utvecklat kulturliv med fritidsgårdar med generösa öppettider. På en äldreomsorg fri från vinst, men med hög kvalité för de äldre. 100 miljoner till vårt gemensamma. Till det som är välfärd och god livskvalité. För det som är allas lika värde. För jämställdhet och solidaritet.

Det är Vänsterpartiets politik och tyvärr är det inte den som råder i Haninge kommun.

Moderaternas budget, som gick igenom i kommunfullmäktige den 8 juni, präglas av nedskärningar och försämringar för oss som lever i Haninge kommun.

Att sänka skatten och bedriva en politik som missgynnar allt det som vi alla har nytta av tycker vi är ansvarslöst. Borgarna med en svans av främlingsfientliga efter sig har tydligt visat vilken människosyn de har och att ett tydligt vänsteralternativ är viktigare än någonsin! Vänsterpartiet vill se välfärd framför vinst och satsningar framför skattesänkningar!

Vi kommer att fortsätta kämpa för att Haninge ska tillhöra alla.

Vänsterpartiet Haninge

ANNONS

Tove Ovsiannikov

Vänsterpartiet vill att kommunen återgår till 2010 års skattesats.

Arkivbild: Johan Kindbom