Hundägare – skaffa er ett hundkörkort

Jag blir lika ledsen och besviken varje gång när man hör hur folk inte tar sitt ansvar som hundägare. Det händer så mycket tragiskt, som att en hund blir påhoppad, att den sen måste leva i rädsla för andra hundar, eller att det till och med går så långt att en hund blir biten och måste avlivas.

Jag själv har en rotweilerblandras, en snäll tjej som tyvärr har råkat väldigt illa ut hos sina tidigare ägare. Jag har kämpat med mitt ledarskap och har till slut fått förtroendet, men tyvärr så har det hänt att små hundar smitit ut ur hundrastgården eller slitit sig från sin ägare för att ge sig på henne.

Även stora hundar som varit lösa i en park har sprungit efter henne och attackerat. Visst, man får en ursäkt av hundägarna men ingen tänker på att det jobb jag gjort raseras och sätter sina spår. Som tur är har jag lyckats få tillbaks förtroendet mot andra hundar. Man får ofta höra ”det borde finnas körkort för hundar”, som jag själv anser en del borde ha efter att ha läst om tråkigheter som hänt.

Jag vill bara informera er om att det finns hjälp här i Haninge som inriktar sig just på så kallade kamphundar och även andra hundar som har problem, och att det finns så kallad hundkörkortsutbildning där man får lära sej om valpstadiet, fostran, sjukdomar med mera (mer information finns på thereddog.se)

Om jag själv hade haft valpar, så skulle jag bli glad och tacksam om köparen hade utbildning eller tagit hundkörkort. Det skulle ge mej en trygghet att valparna hamnar hos en seriös ägare.

Jag hoppas att ni som inte har stor kunskap om hundar, eller om ni kanske har något problem som ni själva inte kan lösa, snälla, sök hjälp innan något tragiskt händer.Så många hundar och hundägare ska inte behöva bli drabbade eller leva i rädsla, för att folk inte har kunskapen. Alla ska kunna gå sina promenader med glädje

Hälsningar från en som vill njuta av sina promenader med sin bästa vän

Tyvärr så har det hänt att små hundar smitit ut ur hundrastgården eller slitit sig från sin ägare för att ge sig på henne.